Our clients purchased this dark, cramped Clapton period house dreaming of a transformation flooded in light, with plenty of space to entertain guests. Our response went above and beyond the typical Hackney renovation.

Project Name: Northern light
Studio Name:
Scenario Architecture
Site size: 152 m2
Completion date: 2013
Building levels: 2
Location: London, United Kingdom
Photography: Matthew Clayton

Complete Architecture Package for Design Studios
Northern light by Scenario Architecture - Sheet1
Fireplace ©Matthew Clayton

Rather than propose a standard dormer extension for the loft, we lowered the floor entirely – which lowered the ceiling in the rooms below, creating cosy informal areas for the children and their guests.

Northern light by Scenario Architecture - Sheet2
Kids Room ©Matthew Clayton

The house’s position on the terrace presented a unique opportunity for a large side extension and glazed roof that doesn’t compromise the neighbours’ privacy. Additional light comes in through the large pivoted rear door.

Northern light by Scenario Architecture - Sheet3
Bedroom ©Matthew Clayton

The lounge, dining area and kitchen are arranged as an interconnected sequence, encouraging interaction between members of the family. Variations in level from room to room create definition; built-in furnishings add interest and balance the open plan.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment