A large, wide waterfront lot is kept a secret from the street. This farm house is being designed to accomplish the benefits of a two-story, double-height space while diminishing the aesthetic of a massive concrete structure above ground.

Project Name: B Residence
Studio Name: Doo Architecture
Project Size: 6500 ft2
Site Size: 12000 ft2
Completion Date: 2020
Building Levels: 2
Location: Fort Lauderdale, United States
Photography: Doo Architecture

©Doo Architecture

Treated as a floating pavilion, the second floor cantilevers on top of a series of volumes at ground level that provide different “moments” along the path of experiencing the architecture.

©Doo Architecture

Intentionally differentiating the two floors, not just in the use of materials but in typology, serves to emulate a smaller-scale pavilion home while accommodating an 8,000 sqf structure with a massive 30ft. interior ceiling height in the main living area.

©Doo Architecture

Allowing for wonderful experimentation with cladding materials, the architectural goal is to play with the scale of structure by creating a series of “moments” — we do not showcase the water at the main entry, it is kept secret… we compress the space and then….once inside the house opens up with majestically high ceilings and beautiful views of the water.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment