This site is set on a very steep octagonal shape surrounded by roads on all sides, cut off like an island. The dynamic mountaintops of Bukhansan are set up as a relational surrounding context to the design of this residence, an island besieged by nearby various residences and Bukhansan’s mountaintop distance.

Rethinking The Future Awards 2022

Location: Pyeongchang-dong, Jongro-gu, Seoul, South Korea
U S E: Residence
Site Area: 353.92 ㎡
Building Area:  167.88 ㎡
Total Floor Area: 441.69 ㎡
Structure:  Reinforced concrete
Status: completed 2013
Materials: Aluminum sheet, Exposed concrete, Lacquer
Architect : HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
Team:   Kyung Jin Jung, SeungHee Song, SuKyung Jang, JiYeon Kim
Photographer: Sergio Pirrone

HWA HUN By IROJE KHM Architects - Sheet2Life in Nature in the City Centre

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

The client required a detached house for the cohabitation of three generations to realize ‘life enveloped by nature’.

HWA HUN By IROJE KHM Architects - Sheet3Sightseeing on an Architectural Hill

In order to transform the vertical challenge of the stiff slope into a pleasurable sightseeing excursion, I planned to make it into a climbing path for promenade sightseeing by including spatial and visual events along the way, circulating from the low gate to the rooftop.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

HWA HUN By IROJE KHM Architects - Sheet5The harmony of the Crystal Polyhedron in Bukhansan

While attempting to make the most use of setback regulation and efficiency of land-use, the form of the residence became a polyhedral mass following the land shape. This is in harmony with the homogeneous form with the surrounding Bukhansan mountaintops, granting a rationale to origami shape of white petal.

HWA HUN By IROJE KHM Architects - Sheet6The Infiltration of Nature into a Non-specific Environment

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

The whole skin of the indoor and outdoor mass except the external wall is buried below natural green. In addition to his, two small courtyards infiltrate the core of the residential mass and they play the role of an invader disturbing its identity as an indoor space. As a result, the dwellers of this residence can enjoy a vague environment, an internalized forest in every corner of the indoor space.

HWA HUN By IROJE KHM Architects - Sheet7Blooming house

I expect the life of residents to flourish, here forever with nature inside.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022