A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Principal in Charge
Estefanía Soriano | Principal in Charge
PHOTOGRAPHY: FG + SG. Ultimas Reportagens. Fernando Guerra
COLLABORATORMaría Masià | Collaborating Architect
Fran Ayala | Collaborating Architect
Pablo Camarasa | Collaborating Architect
Sandra Insa | Collaborating Architect
Sevak Asatrián | Collaborating Architect
Ricardo Candela | Collaborating Architect
David Sastre | Collaborating Architect
Vicente Picó | Collaborating Architect
Rubén March | Collaborating Architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating Architect
Rosa Juanes | Collaborating Architect
Gemma Aparicio | Collaborating Architect
Juan Martinez | Collaborating Architect
Paz Garcia-España | Collaborating Architect
Daniel Uribe | Collaborating Architect
Javier Briones | Collaborating Architect
Ángel Pérez | Collaborating Architect
Tomás Villa | Collaborating Architect
Sergio Tórtola | Collaborating Architect
Marta Escribano | Collaborating Architect
Phoebe Harrison | Collaborating Architect
Daniel Yacopino | Collaborating Architect
Ana de Pablo | Financial Manager
Sara Atienza | Comunication
CONSTRUCTOR: Construcciones Francés
LOCATION: Valencia
SITE AREA: 1000 m2
BUILT AREA: 350 m2
STRUCTURAL ENGINEER: Estructuras Singulares. Universitat Politécnica de Valencia
PROJECT MANAGER: Studio 2
BUILDING ENGINEER: Carlos García

Hofmann House By Fran Silvestre Arquitectos - Sheet2Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a “T” shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

Hofmann House By Fran Silvestre Arquitectos - Sheet3 An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.

These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.

Hofmann House By Fran Silvestre Arquitectos - Sheet4

The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.

Hofmann House By Fran Silvestre Arquitectos - Sheet6A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment