The design of this three-story family house provides large, open-plan spaces on all levels, but concealed doors allow for varying degrees of enclosure and privacy for different users at different times.

Project Name -Modern Terrace
Studio Name -WILLIAM TOZER Associates
Project size– 163m2
Building Level – 3
Location– Greater London, England, United Kingdom
Photography– WILLIAM TOZER Associates

Modern Terrace By WILLIAM TOZER Associates - Sheet3
©WILLIAM TOZER Associates

The open-plan spatial arrangement and a top-lit, open-riser staircase bring natural light into the middle of the floors, which, given the elongated footprint and mid-terrace site of the house, would otherwise be dimly lit, particularly on the ground floor.

Modern Terrace By WILLIAM TOZER Associates - Sheet4
©WILLIAM TOZER Associates

A salvaged parquet floor on the upper levels celebrates the history of the site, while a new cementitious resin finish to the ground floor recalls the unfinished appearance of the project in construction.

Modern Terrace By WILLIAM TOZER Associates - Sheet5
©WILLIAM TOZER Associates

Utilitarian flood lamps also evoke the open-ended character of a building site, as does the absence of visible finishing details to the stair treads and wall surfaces. Other light fittings are concealed, providing washes of light, or presented as furnishings.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment