The project is a modern alteration to a Victorian-era, Italianate-style terrace house in London, the delicateness of which sits in distinct contrast to the a neighboring, brutalist council estate by Austin-Smith, Salmon and Lord, built in 1965.

Project Name -Soupçon Brut
Studio Name -WILLIAM TOZER Associates
Project size– 194m2
Building Level – 4
Location– England, United Kingdom
Photography– WILLIAM TOZER Associates

Soupçon Brut By WILLIAM TOZER Associates - Sheet2
©WILLIAM TOZER Associates

The renovation creates a white and raw concrete frame through which to view the neighboring building, visually recasting it as a found-object modern art installation, alongside art objects to the interior that are similarly framed by rectilinear white openings at a much smaller scale.

Soupçon Brut By WILLIAM TOZER Associates - Sheet4
©WILLIAM TOZER Associates

The tiled floor surface is continuous from the open-plan kitchen and dining spaces to the adjacent courtyard dining area, diminishing the threshold between inside and outside.

©WILLIAM TOZER Associates

This blurring of interior and exterior is heightened by the rectilinear form and scale of the cast concrete retaining walls to the courtyard, which connects them visually to the monolithic white cupboards and units to the contiguous interior.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment