This apartment 190m², located on the residential scale of Brasília, has been renovated with modifications in almost all its environments: living room and dining room, TV room, balconies, kitchen, office, suites, bathrooms and toilet.

Project Name: Güths Apartment
Studio Name: ARQBR

Complete Architecture Package for Design Studios

Project size: 190 m2
Completion date: 2019
Location: Asa Sul, Brazil
Photography: Joana Franca

Güths Apartment by ARQBR - Sheet4
©Joana Franca
Güths Apartment by ARQBR - Sheet6
©Joana Franca

The main work was developed in the living room, integrated with dining room and balcony. Wooden planks, serving as floor and ceiling, were installed in the veranda, partially separated from the living room by slatted wood sliding panels. Wooden boards were used to clad the walls and visually integrate the dining room environment with the veranda.

Güths Apartment by ARQBR - Sheet9
©Joana Franca
Güths Apartment by ARQBR - Sheet11
©Joana Franca

The chosen furniture also tried to agree with the wooden shades of the other elements: all the carpentry designed used white or light shades, bringing lightness and visual unity to the environments.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment