Our clients purchased this penthouse in a new residential block prior to completion, giving the design team scope to make major changes to the interior. Space planning by the architect created generous spaces with deep portals repeated throughout – framing rooms and views.

Project Name: Woollahra Valley Residence
Studio Name:
Hare + Klein
Project size: 0 m2
Completion date: 2019
Building levels: 1
Location: Sydney, Australia
Photography: Shannon McGrath

Woollahra Valley Residence By Hare + Klein - Sheet1
Fireplace ©Shannon McGrath

The apartment has house-like proportions with high ceilings and a mansard roof that creates interesting shapes within some of the rooms. We lined the deep portals with timber emphasizing the transition between rooms and creating depth, texture and contrast between dark and light finishes.

Woollahra Valley Residence By Hare + Klein - Sheet2
Dining Room ©Shannon McGrath

The level of detail in the joinery and the finishes throughout are refined, richly layered and meticulously detailed.

Woollahra Valley Residence By Hare + Klein - Sheet3
Living Room ©Shannon McGrath

The furnishings are in keeping with the interior design language, with layers of texture and colour, shape and form creating a cohesive home reflecting the owners’ personalities.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment