The idea for this project located at the Mira Building in São Paulo was to create a contemporary atmosphere and at the same time a place with a ‘home feeling’ with the finishes, materials and furniture chosen. Delivered on the slab, the Apartment should have three suites, office, living room integrated to the living room and kitchen, home theater, laundry and a generous pantry.

Project Name: Mira Apartment
Architect Name: SuperLimão Studio

Mira Apartment By SuperLimão Studio - Sheet2Developed to host a couple with two children and their cats, the spaces were designed to meet the different needs of this family. The office was well thought out, since the clients usually work at home. For the tv room, it was designed by the studio a comfortable sofa to accommodate the whole family and the kitchen was opened to the living room. For the cats, a coffee table has beeen tought to serve as hammock. The couple asked for the hall a space to leave the shoes, therefore was drawn a wooden bench with a shelf under the seat: a place to sit to take the shoes off.

Mira Apartment By SuperLimão Studio - Sheet4

The design was based in four elements: cement, wood, brick and an extensive palette of colors. Burnt cement spreads in the apartment across the floor and takes the form of a concrete counter that runs through the entire room untill the home theater. The wood was used in the lining of the social area and on the floor of the home theater. The brick, already present in the facade of the building, was brought inside the wall of the dining room. More than 35 colors were used, applied to walls, ceilings, doors, carpentry and lamps.

Mira Apartment By SuperLimão Studio - Sheet5In the layout, the position of the entrance door has been changed to take advantage of the wall of the living room: a concrete bench runs the room to the TV room, which serves as support for ornaments and pictures, in addition to housing a closet below it.

Mira Apartment By SuperLimão Studio - Sheet7

The coveringo floor at the kitchen, a porcelain tile delivered by the construction company, was replaced by the burnt cement floor to further enhance the integration between the dining room and the kitchen. A hydraulic tile was drawn around the island of the stove, ranging from four shades of green and blue. The barbecue was dismantled and turned into a space to make pizza. The tub and the space of the barbecue were kept and covered by a stone bench.

Mira Apartment By SuperLimão Studio - Sheet14

This project’s lighting priorizes solutions of indirect lighting, through led in the shelves and crown molding, and spot lighting with the use of lamps. The landscaping is practical and functional: pots were arranged with fruit trees and a small vegetable garden.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment