Located at the entrance of the city, the Welcome Center of Covilhã aims to be a business card for those who come to the city and seek the region as a tourist destination.

Studio: FAT – Future Architecture Thinking
Construction year: 2015
Site: Covilhã, Portugal.
Intervention area: 165 m2

Covilhã Welcome Center By FAT – Future Architecture Thinking - Sheet3
©FAT – Future Architecture Thinking

The building is characterized by a striking geometry, composed of a succession of asymmetrical lines and inclined planes, inspired by the mountainous morphology of the Serra da Estrela region.

Covilhã Welcome Center By FAT – Future Architecture Thinking - Sheet4
©FAT – Future Architecture Thinking

It is part of a sloping land, partially buried, developing on a single floor level where two work offices and a public service room are located. The covered outdoor area that serves as an arrival space also allows for exhibitions or tourist promotion activities that can be developed outdoors.

©FAT – Future Architecture Thinking

In the elaboration of the project, the objective of this equipment was taken into account, seeking to respond to functional requirements and technological innovations, contemplating multimedia applications that allow visitors to get to know the history, traditions and customs of the county, through interactive itineraries that make it possible to make a first virtual visit to the main places of interest in the region.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment