The project consist in the design for a new production base which is going to have among other functions: offices, staff residences and factories buildings.

Project Name: Headquarter
Studio Name: Cosmos Architecture
Area: 60.000sqm
Location: Guangdong, China

©️Cosmos Architecture

Schemes design process consist in define clearly the areas of production and the ones for support and management. The whole project stand on a podium that has several shared spaces for the workers and allows the direct connection between the buildings thanks to bridges and ramps.

©️Cosmos Architecture

The facades are designed with metallic profiles that give a shading effect using different distances between them and defining so the production volumes. The facades without the metallic profiles use the concept of the “light box” and they are made with U-Glass; in these case they correspond to the offices and managing areas.

©️Cosmos Architecture

Under every “light cube” we subtract a volume from the podium to make entrances.
The total area of the project is around 60.000sqm and is going to be a new landmark for the city and a icon for the company brand.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment