The Mowbray Court Hotel comprises three interconnecting and adjoining Victorian town houses within Earls Court Conservation Area in London, with a fourth separate annex accommodating 138 bedrooms in total.

Project Name: Mowbray Court Hotel, Earls Court
Studio Name: Stamos Yeoh Architect
Completion Date: 2017
Building Levels: 6
Location: London, United Kingdom
Photography: Andy Scott

©Andy Scott

The buildings were fully integrated, refurbished and extended to provide a unique interior marrying traditional features with a modern material pallet.

©Andy Scott

The main reception foyer is a triple-terraced width space which involved breaking through the original party walls to create a welcoming and fresh fit-out marrying a heavily walnut louvred ceiling with traditional Victorian features. This space required significant structural interventions which became a visible feature within the lobby.

©Andy Scott

As well as rear and roof extensions, the building features a unique rear two-storey basement extension which overcame a three-tier problem of remaining largely invisible from the garden, maintaining adequate basement daylight and being able to drain away rainwater, all without affecting a guest’s bedroom experience.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment