Known as South Australia’s first vertical school, Adelaide Botanic High School opened its class-room doors in 2019. A conversion of an existing 1960’s building, the project presented an opportunity to demonstrate the latest thinking in design pedagogy and advance a more innovative approach to education in SA.

Project Name: Adelaide Botanic High School
Studio Name:
Cox Architecture
Location: Adelaide, Australia
Photography: Sam Noonan
Project size: 15120 m2
Completion date: 2018

Adelaide Botanic High School by Cox Architecture - Sheet1
Staircase & Seating ©Sam Noonan

The school is deeply integrated into an established education and cultural precinct in the north-east corner of Adelaide’s city, set within the parklands and adjacent to the Botanic Garden, Zoo, universities and Frome Road.

Adelaide Botanic High School by Cox Architecture - Sheet2
Auditorium ©Sam Noonan

Botanic High locates a STEM focused and contemporary schooling experience in a beautiful parkland setting, combining science with nature.

Adelaide Botanic High School by Cox Architecture - Sheet3
Exterior View ©Sam Noonan

It creates a multi-disciplinary vertical learning environment that allows a high degree of visual and physical connectivity between floors. The school’s active atrium which sit sin the heart of the building allows for collaborative opportunities not available in traditional school settings.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment