One of the early buildings on this campus, the Chapel, was nationally recognized after completion for it’s simple and powerful response to the central Texas site.

Project Name: St. Stephan’s Upper School
Studio Name: AnderssonWise
Project Size: 17000 ft2
Completion Date: 2007
Location: Austin, United States
Photography: Andrew Pogue

©Andrew Pogue

The building was conceived as a natural outgrowth of the terrain and climate, and stands today as both the physical and spiritual center of the campus. Rock walls, similar in spirit and construction to those of the existing Chapel, form the edges of the new Upper School.

©Andrew Pogue

They are designed to support a structure and roof that gently folds over interior and exterior spaces. The expansive roofs provide large shaded outdoor rooms connected to the interior spaces.

©Andrew Pogue

The project consists of two structures forming a courtyard. The largest is two stories, containing classrooms. The other building is a one-story structure housing the Teacher’s Lounge and Student Commons. An outdoor room makes an opening in the classroom building and view to the west Austin hills.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment