The residents of this residence are a family with two children. The executive and the architect. This is the second house we designed for the couple, who like to live in Alto da Boa Vista, a residential and heavily wooded neighborhood in the city of São Paulo. With Consuelo’s help, they found this beautiful three-story home in a gated community in this same neighborhood.

Project Name: CASA JARDIM
Architect Name: Consuelo Jorge Arquitetos

CASA JARDIM by Consuelo Jorge Arquitetos - Sheet1
©Consuelo Jorge Arquitetos

Admirers of contemporary design wanted a practical home for everyday life, but with touches of modernity and elegance. Sober tones and neutral colors mark the furniture of the social area, bringing sophistication to the environments, but with much comfort and warmth gave the details of the decoration in earth tones and wood.

The couple’s greatest wish was for the green to enter the house, for the garden to be an extension of the living area of ​​family and friends. To this end, we invited landscape artist Alex Hanazaki to participate in this challenge. Together we designed the integration of the interior with the exterior through the equalization of the porcelain tile floor – Loft 90 x 90 cm by Portinari – and through the large glass panes that border the ground floor allowing the green to invade the house.

CASA JARDIM by Consuelo Jorge Arquitetos - Sheet3
©Consuelo Jorge Arquitetos

The two living rooms are joined by Micasa’s New Hall chevron fabric sofa, on one side, the large stone fireplace welcomes Construflama’s eco-friendly fireplace, and a wooden cabinet that houses the audio and video equipment for the big screen. The ambiance of this room is the sculptured Celad de Jader Almeida ash wood armchair and Depot matte black pigmented leather seat, Planus coffee table in black lacquer and metal feet, Depot all-gold soft garden side tables, and caramel cushions and gray from Codex Home. On the other side, Jader Almeida 3-meter Matrix sofa with ebony freijó wood frame and gray fabric armchairs and metal feet, composition of coffee tables also with metal frame and black and gray stone lacquer tops, in addition to the tables Trienna oak sides, pair of Metal Side Table in chocolate and Gong in black matt lacquer all from Micasa. Decor highlights are the Cachepot Mush, Jader Almeida Open Tray, and Home tag necklace, all from Depot Objects.

Another strong point of the project is the staircase that gives access to the intimate area of ​​the house and the solarium: all covered in Cumaru wood, changing the living room plastic. Protected by glass panes and Tresuno’s strip-lined concrete wall, it provides space for the Lumini Rod S luminaire and the beautiful photograph from Gabriel Wickbold’s #I_AM_ON_LINE series. At the bottom of the stairs, another photo by the same artist from the NAÏVE series that mesmerizes the visitor.

CASA JARDIM by Consuelo Jorge Arquitetos - Sheet5
©Consuelo Jorge Arquitetos

Reaching the second floor, just to the right is the home theater that houses Micasa’s 4-meter Space Blue Velvet Night Sofa, integrates into the office through the lightweight swinging wall while giving privacy to those who use it. the environment, besides receiving the ecology fireplace for the colder days. The office with cupboard finished in semi-gloss graphite lacquer paint, composes with the Platinium wood-hung suspended bench and Herman Miller navy Aeron chairs.

The master suite is another cozy space in the house. The American oak natural wood panel warms up the ambiance of the fabric bedside bed, Bete Alta armchair and beanbag with green and gray fabric by Ovoo, ByKamy rug and Codex Home blackberry blanket. Porcelain Lympha and Draped lampshades are from Allure Lighting.

CASA JARDIM by Consuelo Jorge Arquitetos - Sheet6
©Consuelo Jorge Arquitetos

The landscaping project was developed by Alex Hanazaki, who very successfully fulfilled customers’ desire to integrate the garden into the home. Through the glass panes of the living room, one can see the green wall as if it were a portrait. The use of the same floor indoors and outdoors further integrates the garden into the house, framing the green without visual interruptions, and creating a scenographic space with Nero marble bench and floor designs that value the vegetation.

The existing pool was lined with green Hijau 10x10cm volcanic stone, giving it a more modern look. The soccer field was a request of the youngest son and protected by vegetation that provides functionality without compromising the overall look.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment