Located in front of the Sotogrande’s golf course, the house proposes to inhabit the shade generated between the ground floor plan and the roof. A large cantilever allows to stop the intense sun of Cádiz and to protect from the abundant rains of the area of the Sierra de Grazalema.

PROJECT NAME: HOUSE IN SOTOGRANDE
ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN

PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Principal in Charge
COLLABORATOR: Fran Ayala | Collaborating architect
María Masià | Collaborating architect
Juan Martinez | Collaborating architect
Neus Roso | Collaborating architect
Pablo Camarasa | Collaborating architect
Sandra Insa | Collaborating architect
Estefanía Soriano | Collaborating architect
Sevak Asatrián | Collaborating architect
Ricardo Candela | Collaborating architect
|David Sastre | Collaborating architect
Vicente Picó | Collaborating architect
Rubén March | Collaborating architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating architect
Rosa Juanes | Collaborating architect
Gemma Aparicio | Collaborating architect
Paz Garcia-España | Collaborating architect
Daniel Uribe | Collaborating architect
Ángel Pérez | Collaborating architect
Phoebe Harrison | Collaborating architect
Daniel Yacopino | Collaborating architect
Juan Fernandez | Collaborating architect
Javi Hinojosa | Collaborating architect
Pau Ricós | Collaborating architect
Andrea Baldo | Collaborating architect
Ana de Pablo | Financial Manager
Sara Atienza | M­­­arketing and communication
Elena Gómez | Financial Manager

HOUSE IN SOTOGRANDE By FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS - SHEET5Deep inside there is a wooden body that gives privacy to the rooms and provides the desired warmth. Thus, four limits appear: the plane, the shadow, the glass that allows the interior to be climatized, and finally, the wood one.
HOUSE IN SOTOGRANDE By FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS - SHEET7

The structural effort allows to open the space directly to the landscape without interruptions. The access is finded in the upper street.

From this point, the water of the roof is observed in an attempt to blur the architecture to mimic it in the natural environment. All the materials of the house are in the same warm tone, from the natural stone floor to the wooden ceiling.

HOUSE IN SOTOGRANDE By FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS - SHEET9The planes of the roof and the ground floor are displaced to generate a covered access and an endless swimming pool on the golf course.

At the end, the main goal is to make the lowest impact on the environment, allowing to enjoy a shade inhabited in Sotogrande.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment