“Bistrot” is the new restaurant of the Nuvola Lavazza in Turin designed by Cino Zucchi Architetti and RGAstudio, open both to the Lavazza’s employees and to the external guests: it is planned to host up to 280 guests and it is located on the first and second floor of the building “La Centrale”, a historical Enel power–station renewed as part of the “Lavazza Headquarters” masterplan.

Architectural and interior design: Cino Zucchi Architetti + RGAstudio

Architects in charge:
Andrea Viganò
Valentina Zanoni
Raffaele Azzarelli
Giuliano Iamele

Alberto Brezigia
Antonio Ciampoli
Enrica Mannelli
Olia Khvatova
Eva Kalisz

Bistrot Lavazza By rgastudio - Sheet2

Location:  Italia, Torino, via Bologna 22
Area:  1285 sqm
Project Year:  2018
Graphic project:  Gianluca Biscalchin
Lighting project:  LTD Lighting Design Team
Photos by:  Michele Nastasi
General Contractor:  Colombo Costruzioni
Client: Lavazza spa          

Bistrot Lavazza By rgastudio - Sheet3From the hall on the ground floor, people can reach the dining areas and the self-service “islands” on the first floor and move to the second and last level, where they can enjoy a more intimate dining mode.

Bistrot Lavazza By rgastudio - Sheet5The design of the interiors wants to preserve the industrial features of the building, trying to mix them with a more familiar and domestic atmosphere: in this way, the metal frameworks of the kitchens are balanced by the wooden, “homely” furnishings arranged in the dining areas; the basic and simple materials – wood, gres-tiles and wallpapers chosen for the finishing – give to the surfaces a detailed and sophisticated texture: the day light, captured by the existing skylights and the historical windows on the gardens, is naturally emphasized by the clear and soft-toned colors of floors and ceilings, making the space airy and bright.

Write A Comment