Studio Panache is a boutique condominium located at Jagatpura area, Jaipur. Jagatpura, having the international airport in close proximity, is developing at a fast pace as compared to other industrial areas of the city.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: Studio Panache
Studio Name: M A architects
Status: Built
Client – Mahima Real Estate pvt. Ltd.
Location – Jaipur
Built-up Area – 19,700 sqmt
Site area –   0.52 hectares / 1.3 acres
Design Team: Sharad Maithel, Amit Singhal, Puneet Dua
Photograph credits: Aadit Basu, Nishtha, Ranu Duhan

Studio Panache by Maithel & Associates - Sheet1The whole idea behind having this project in close vicinity with airport was to create a living space for young working as well as business professionals, hence the planning has been done keeping in mind the everyday needs and requirements of the young professionals. It offers a versatile range of 386 modular apartments with multiple living options in Studio, 1 BHK & 2 BHK modules whose features also includes convertible spaces, suspended decks, 9’-6” floor height & concealed storage spaces. Designed on the lines of a service apartment Panache offers facilities such as laundry, cafeteria, business center and almost 80% closed car parking to all the dwellers in 1 and 2 bhk units.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

Studio Panache by Maithel & Associates - Sheet5Architecture of Studio Panache speaks for itself. Regular grid design, sensible modules with shared plumbing and electrical shafts, clear lines demarcating service and dwelling areas, restricting services to the inner face while dwelling spaces to exterior, hence opening an opportunity in play of box windows, Juliette balconies and suspended decks creating interesting facade yet respecting modular grid system, at the same time the color scheme in white and gray completes the modern and contemporary facade.

Studio Panache by Maithel & Associates - Sheet8Other than modularity, Studio Panache also features landscaped podium having variety of public activities, accessed through a unique “staircase-ramp“. The two towers are physically linked through effective landscaping and visually tied together through the swimming pool on the podium level. The landscape is done on levels with a water channel flowing throughout the area in the center. The whole area becomes interactive community space for the residents with different kinds of spaces developed on different levels.

Studio Panache by Maithel & Associates - Sheet9

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022