This project arose from a family’s desire to reinvigorate their cottage family home in the centre of Manly with light and openness.

Project Name: Manly Beach House
Studio Name: Thodey Design Architects

Location: Manly, Australia
Photography: Simon Whitbread

Manly Beach House By Thodey Design Architects - Sheet4
©Simon Whitbread

The house, in its original form, was a typical semi detached terrace where the spaces were small and confined and arranged in a tunnel like fashion.

©Simon Whitbread

With the use of double height voids and two storey glazed facades, we were able to create a floating first floor and allow light to filter through all living areas. What results is a thoughtful contemporary addition whilst the cottage street typography is retained.

©Simon Whitbread

The split roof with clerestory glazing and roof skylights allow light to pour in from every surface and facade; bringing an abundance of light and openness to the home.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment