The Client had requested for a classical style grand house. And we achieved this by setting the house back with a long driveway approach to the front to enhance the grand sense of arrival.

Project Name: The Grand House
Studio Name: Aamer Architects
Location: Singapore
Photography: Studio Periphery
Project size: 1310 m2
Site size: 2530 m2
Completion date: 2018
Building levels: 2

The Grand House by Aamer Architects - Sheet1
Exterior View ©Studio Periphery

For the classical style, we chose the highest order, the Corinthian order, as that is the most affluent with its decorative capitals with floral motifs, for the front columns, arranged and ordered in perfect proportion and symmetry to give the classical style the respect it deserves.

The Grand House by Aamer Architects - Sheet2
Living Room ©Studio Periphery

The interiors, however, are modern in keeping with the Owner’s lifestyle. The material palette for the interiors is subtle with soft hues & tones, and so appropriate for the Owner’s incredible collection of modern contemporary art.

The Grand House by Aamer Architects - Sheet3
Bathroom ©Studio Periphery

 

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment