This project was design to accommodate a family during holidays at the bayside. Although, after the outcome of our pandemic’s current state, this house become a refugee. The family found a comfortable place to stay at the same time kids could still run and enjoy outdoors.

Project Name: Refúgio Ventura
Studio Name:
Studio colnaghi
Project size: 370 m
Site size: 540 m2
Completion date: 2019
Building levels: 2
Location: Xangri-lá, Brazil
Photography: Vinicius Ferzeli

Refúgio Ventura by Studiocolnaghi - Sheet1
Poolside ©Vinicius Ferzeli

The project main concept was to use natural materials but also create a monolithic aspect. To contrast do this pure geometric, there is the garage, which has stone walls and a roof, that expands from this block. Among the material, there are wood, steel, stone and concrete.

Refúgio Ventura by Studiocolnaghi - Sheet2
Bedroom ©Vinicius Ferzeli

All those create an interesting relation between the architecture and the interior design. One of the most amazing aspects of this project is the richness of project at the same time architecture and interior design. The result is as functional as beautiful spaces.

Refúgio Ventura by Studiocolnaghi - Sheet3
Living Room+Dining ©Vinicius Ferzeli

At the interior design project, it is possible to recognise the beauty of a double height ceiling in the living room. Besides, this ceiling is not an obvious solution, it is a well built concrete slab. The staircase deserves emphasis too. Its concrete steps in contrast to a stone wall is a piece of art.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment