Sensitively crafted extensions and renovation of a detached house in a Cambridge Conservation Area.

Project Name: Cambridge Garden House
Studio Name:
Cairn
Location: Cambridge, United Kingdom
Photography: Peter Landers

Complete Architecture Package for Design Studios
Cambridge Garden House by Cairn - Sheet1
Kitchen ©Peter Landers

The new extension allows the ground floor to feel connected to the garden, while still complimenting the solid brick construction of the original building.

Cambridge Garden House by Cairn - Sheet2
Living Room ©Peter Landers

Curved brick piers create rhythm and relief and form deep protective window reveals. Between the piers, the family rooms are open to new patio and wonderful garden.

Cambridge Garden House by Cairn - Sheet3
Dining Space ©Peter Landers

Internally, the ground floor is planned as an interconnected collection of rooms linked with windows and glass doors. The changes fill the house with natural light and help the family to feel they are together, even when in different rooms.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment