Blurring the edges between indoors and out, the re-design of this Beverly Hills Residence focuses on redistributing the home’s layout to create a welcoming internal courtyard. Once inside the entry vestibule, a series of well-composed sightlines establish a simultaneously elegant and informal entry sequence.

Project Name: Lush Beverly Hills Bungalow
Studio Name:
Abramson Architects
Location: Beverly Hills, United States
Photography: Manolo Langis
Project size: 2500 ft2
Completion date: 2020
Building levels: 2

Lush Beverly Hills Bungalow By Magni Kalman Design - Sheet1
Living Room ©Manolo Langis

The lush interior garden is a sanctuary, easily accessible from the kitchen, dining room, and living room. Traditional textures such as rough-cut stone and weathered wood blend with more contemporary elements ranging from smooth-trowel stucco, powder-coated metal, and glass.

Lush Beverly Hills Bungalow By Magni Kalman Design - Sheet2
Kitchen+Dining Space ©Manolo Langis

The second phase of construction, completed three years later, transformed the segmented kitchen and dining area into an open plan concept with a seamless connection to the lush courtyard oasis.

Lush Beverly Hills Bungalow By Magni Kalman Design - Sheet3
Cabin ©Manolo Langis

The sophisticated second story addition creates a loose dichotomy between the new structure and the previous single-story dwelling. In response to the home’s location and the owner’s design aesthetic, the second-floor addition is modest and makes no moves to disrupt the privacy of its neighbors.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment