It’s all about connectivity in this warm, moody Westmere home that turns its back on the world and puts family firmly at its heart. A response to the 100 year-old Pohutukawa tree, the L-shaped home wraps around a grassy internal courtyard where you gain a sense you’re in a private cocoon. Inside, the material language is rich and sophisticated. Black panelled walls in the entry are juxtaposed with lighter, sunlit spaces.

Project Name: To keep you home
Studio Name: Rogan Nash Architects
Project size: 170
Site size: 405
Completion date: 2019
Building levels: 2
Location: Auckland, New Zealand
Photography: Simon Devitt

To keep you home by Rogan Nash Architects - Sheet1
Living+Dining ©Simon Devitt

There’s a walnut acoustic ceiling and walnut cabinetry in the kitchen, dining and living space with surprising pops of colour in hidden spaces. The grain of the timberwork and textures are brought out in granite benchtops.

To keep you home by Rogan Nash Architects - Sheet2
Dining ©Simon Devitt

The lofty kitchen is the lynchpin that connects to all spaces including a covered outdoor dining space which flows to the lawn. All rooms converse with each other. From the kitchen you can see the children playing on the lawn or talk to friends in the lounge.

To keep you home by Rogan Nash Architects - Sheet3
Courtyard View ©Simon Devitt

Upstairs, bedrooms have wallpapers that reflect the personality of the children and more refined for the adults. This house is a haven to keep the family safe at home. In a year of Covid and lockdown, this carefully curated sanctuary proved the perfect place.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment