The Shepherds have 3 boys and were sharing one living space with them. We converted their existing attached carport into a family room and added an open carport with exposed wood trusses.

Project Name: Shepherd Addition
Studio Name: Jobe Corral Architects
Project Size: 5514 ft2
Location: Austin, United States
Photography: Casey Woods

©Casey Woods

Their house is on a beautiful site, but it’s street elevation was of the existing open carport. By enclosing that space and moving the new carport to the side, cantilevering out over the yard, we created a more welcoming entry court.

©Casey Woods

A fire pit and stone bench take center stage at the entry court, reminding the family to take time out for relaxation everyday.

©Casey Woods
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment