Knocklofty extension transforms a 1980s red brick veneer home into a modern, warehouse inspired family home.

Project Name: Knocklofty
Studio Name: Preston Lane Architects
Project Size: 230 m2
Completion Date: 2019
Building Levels: 2
Location: Hobart, Australia
Photography: Adam Gibsson

©Adam Gibsson

The house sits on a steep site overlooking West Hobart and the River Derwent beyond.

©Adam Gibsson

To meet the clients brief the existing roof was removed, the building was simplified and a new level was added.

©Adam Gibsson

The clients commissioned local artist ‘Jamin’ to paint a contemporary street style artwork in the void which becomes a part of the building rather than an art piece on the wall.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment