This renovation in NE Portland transformed a quadrant of a 1928 bungalow to create a new open kitchen and stair filled with daylight and connected to the outdoors.

Project Name: NP House
Studio Name: Woofter Bolch Architecture
Project Size: 420 ft2
Completion Date: 2020
Building Levels: 3
Location: Portland, United States
Photography: Pete Eckert

©Pete Eckert

The project reconfigured the space by removing the existing basement stair from the corner of the kitchen and replacing it with a new skylit central stair linking all three levels of the home.

©Pete Eckert

This opened up the perimeter of the house to the yard and created a light-filled kitchen that is both elegant and efficient.

©Pete Eckert

A new deck extends the space of the kitchen through glass sliding doors to overlook a backyard patio and garden.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment