Two houses in a similar style were built on the plot, connected with each other by an underground corridor. One of them is a private investor’s house, the other (designed by KUOO ARCHITECTS) is a house combining several functions.

Studio Name: KUOO ARCHITECTS by Katarzyna Kuo Stolarska
Design Team: Katarzyna Kuo Stolarska, Natalia Mesaksudi, Gabriela Płaczek-Witkowska, Oleksandr Berndryk
Area: 600 sqm
Year: 2019-2022
Location: Warsaw, Poland
Photography Credits: All copyrights belong to KUOO ARCHITECTS
Other Credits: All copyrights belong to KUOO ARCHITECTS

Warsaw, PL by KUOO ARCHITECTS - Sheet3
©KUOO ARCHITECTS

The ground floor (living room, kitchen, dining room) and the second floor (bedrooms with bathrooms) are the guest zone. On level -1, a spacious SPA with a swimming pool, saunas, cryotherapy and a salt cave is available to the hosts and guests. Level 1 is the Investor’s parents’ apartment. Each of the above houses have an area of ​​approx. 600 m2. The client requested a contemporary design as previous KUOO ARCHITECTS projects. Due to the fact that it is a guest zone – the interiors were to have a more masculine, club character.

Warsaw, PL by KUOO ARCHITECTS - Sheet5
©KUOO ARCHITECTS

Before work on the project began, however, the client called to ask for an Alpen Chalet interior. This was the investor’s dream – even though the house is located in Warsaw :). We knew right away that we could make it, as long as it wasn’t a typical Aspen House. We saw it in a more severe form. Our goal was to create an interior in the style of NEW CHALET LIVING (mountain house) but we wanted to do it at the highest level, using non-standard solutions and niche furniture. We wanted this interior to impress with its quality and delight with extraordinary elements. Due to the fact that it is not a space for everyday family life, we decided to combine light wood with dark wood, with an emphasis on dark wood. This is a more interesting solution and gives the expected club effect. The furnishings, walls and some kitchen furniture were to be made using the Shou Sugi Ban method (Japanese wood-fired method).

Warsaw, PL by KUOO ARCHITECTS - Sheet6
©KUOO ARCHITECTS

An unusual table with benches and armchairs like thrones are elements that additionally give the effect of Japanese style. The glass table top is supposed to reflect the Davide Groppi MOON lamp, which looks like the moon hanging over the water. In the kitchen, we combine burnt wood with natural stone, copper or corten. We used Bang & Olufsen TV and audio equipment to enhance the club effect, which guarantees the highest quality of picture and sound. The 88-inch TV used here can replace the screen for the projector. The focus goes to the WOW effect. Some of the furniture we propose is the furniture of the Belgian young designer Arno Declercq. Several elements come from the furniture collection of Rick Owens and the Polish designer Małgorzata Bany @malgorzatabany. All items are niche and non-standard. We thought of this interior as an interior that will knock down anyone who will have the pleasure of staying there 🙂 It has to look like the interior of the best hotel in the mountains. It is to have a mountain character, but at the same time be minimalist and artistic.


ABOUT:

KUOO ARCHITECTS is a Polish studio founded by architect Katarzyna Kuo Stolarska. Operating on the international market. It carries out orders in Belgium, the Netherlands, Norway, France, Spain, the Czech Republic, Luxembourg, Great Britain and the United States. The studio specializes in designing luxurious interiors for individual clients (residences, apartments, home spa), but also designs for shops, restaurants and hotels. They are characterized by simplicity, timelessness and the highest quality.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment