The renovation and extension of this Victorian Terrace brings in light, fresh air and views to multiple greened courtyards.

Project Name: Brunswick Green
Studio Name:
Drawing Room Architecture
Project size: 180 m2
Site size: 300 m2
Project Budget: $750
Completion date: 2020
Building levels: 2
Location: Melbourne, Australia
Photography: Daniel Fuge

Brunswick Green by Drawing Room Architecture - Sheet1
Kitchen ©Daniel Fuge

It is also an example of a highly sustainable outcome in an inner urban area in Brunswick.

Brunswick Green by Drawing Room Architecture - Sheet2
Living Space ©Daniel Fuge

The home has disconnected the gas, is all electric & re-uses all of its rain water in veggie beds, the laundry and for toilet flushing.

Brunswick Green by Drawing Room Architecture - Sheet3

A home that was originally dark, cramped and cold is now light, bright, cosy and highly efficient.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment