This Hoxton terrace house received a colourful, full interior refurbishment. For a client who is a Barbican enthusiast, the palette was able to be strong and eclectic. Beautiful existing features of the building were celebrated, like the exposed steel beams and the old basketball court floors.

Project Name: Hoxton House
Studio Name: Bradley Van Der Straeten
Completion date: 2020
Building levels: 3
Location: London, United Kingdom
Photography: French+Tye

Hoxton House by Bradley Van Der Straeten -Sheet1
View of living room ©French+Tye

With an already open plan kitchen, the existing layout didn’t meet regulations – the challenge was to keep the open functionality and feel while bringing it up to current requirements.

Hoxton House by Bradley Van Der Straeten -Sheet2
Bathroom ©French+Tye

Fire rated glazed doors were incorporated on the ground floor to retain visual connections but also contain the kitchen acoustically and for fire separation.

Hoxton House by Bradley Van Der Straeten -Sheet3
Kitchen ©French+Tye

Upstairs, the colour continues with the bedrooms and bathrooms using block colour and simple tiling to make a colourful statement.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment