The “Estudio Trigo” rescues the return to the origins. It’s a place of wellness, comfort, and practicality where he can reunite with his inner self.

Rethinking The Future Awards 2022

Our studio features the figure of the young, healthy, independent chef who grows his own food and considers his kitchen as a place for relaxing, nurturing relationships, and winding down.

Project Name: Renoto Mendonca Arquitetura
Architect Name: Estudio Trigo

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
Renoto Mendonca Arquitetura by Estudio Trigo - Sheet2
©Estudio Trigo

Our studio features the essentials: a cozy kitchen, a large suite, and an integrated bathroom, exposing the roughness of rough stone as its main attraction. It is the countryman within the city, where the house will not only have the function of living but will represent the pride and achievement of being home.

One of the biggest challenges was bringing breadth to the place that has a wall dividing the space in two. The wall made it difficult to understand the design completely, blocking the perspective of the bedroom and prevented a good angle of the photo.

Renoto Mendonca Arquitetura by Estudio Trigo - Sheet3
©Estudio Trigo

Space was divided, being the smallest area where there would be the largest flow.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

Thus, together with our concept, we decided that the visitor should access the space through the kitchen, the place of greatest identification of our character. Thus the kitchen was designed for this more compact area, allowing the bedroom, bathroom, reading area and garden to be distributed on the opposite side of the partition wall.

Taking advantage of this existing wall, we decided it would be the ideal place to fit our bathroom. I decided to risk and make two vertical floor-to-ceiling tears, so we could share the bathroom uses (toilet/tub/bathtub).

Renoto Mendonca Arquitetura by Estudio Trigo - Sheet4
©Estudio Trigo

We were also challenged with the existing ceiling high. Our construction had a flat ceiling with a height of 3.05m and a sloping roof (without ceiling) that ended at 2.27m ceiling height.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers

We decided to use a woody frame to create a connection between the kitchen and bedroom, as well as to value our highest area. We take advantage of the existing slope to cover with wood lining (white slatted and charred rulers) bringing welcome and creating the feel of a hut.

All lighting was designed to bring warmth. We made drywall counter walls so that it was possible to include led strips in the baseboard and the skirting board, enhancing our demolition brick.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022