N.D.D.C. was founded in 2011, with a vision to build an international design organization. The Office design was conceptualized to be a place of both worlds. Keeping this in mind, it was divided mainly into two zones; a formal Indoor Space & an informal Outdoor Design Studio.

Project Name: N.D.D.C. Office
Architectural Firm: Niraj Doshi Design Consultancy (N.D.D.C.)
Project Type: Office (Realised)
Project Location: Pune, Maharashtra, India
Year of Completion: 2018
Gross Built Area: 1740sq.ft. (Indoor : 850sq.ft. | Terrace : 890sq.ft.)
Client Name: Self

©Niraj Doshi Design Consultancy

The Principal Architect uses the Indoor Studio, where the emphasis is placed on ‘Transformation of Space’. This is achieved by openable presentation panels for meetings, which when not required can be simply closed.

©Niraj Doshi Design Consultancy

There is personal working space inserted in a window offering a panoramic view of the Parvati Hill. This can be closed without any trace of it.

©Niraj Doshi Design Consultancy

The Outdoor Studio is more of an Informal space. It was originally just a covered terrace acting as an extension to an office space.

©Niraj Doshi Design Consultancy

It has been designed keeping in mind the Sustainability principles, wherein most of the materials have been reused & recycled, lots of green areas, the use of Solar Electricity; thus, effectively reducing the Carbon Footprint.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment