littleMORE Interior Design, have designed a modern yet cozy apartment for a young couple client at Tsing Yi, a small peaceful district in Hong Kong. The apartment was originally built 30 years ago and was in need of an update to accommodate a brand new start for the young owners.

Project Name -Mayfair Garden
Studio Name -LITTLEMORE INTERIOR DESIGN
Project size– 523 ft2
Completion date– 2021
Building Level – 15
Location– New Territories, Hong Kong
Photography– Michael Perini

Mayfair Garden by LITTLEMORE INTERIOR DESIGN - Sheet5
©Michael Perini

The existing 3-bedroom layout have be retained without major structural alteration, providing one bedroom, one studying room and one walk-in closet. The warm light oak wood and the timeless sage green colour as the main hue helps to provide a soothing and refreshing vibe, and provides a sense of bringing the outdoors in.

Mayfair Garden by LITTLEMORE INTERIOR DESIGN - Sheet7
©Michael Perini

The homeowner enjoy cooking. An ivory white metal framed glass sliding door is adopted to separate the open kitchen and the dining room, which not only allows natural light to flood into the space but also blocks out the cooking fumes and fosters the interaction of the couple. The off-white handmade wall tiles juxtapose with the terrazzo stone flooring helps to add layers and character to the compact kitchen.

Another set of fluted glass screen at the foyer helps to provide more privacy for the living area from the main entrance. A warm metal brass framed mirror with a matching clock helps to add a touch of elegance to the space.

Mayfair Garden by LITTLEMORE INTERIOR DESIGN - Sheet9
©Michael Perini

The choices of light fittings & furniture also show the love and memory to the family. The hardwood sofa which the female owner grown up with has been carefully repaired with new upholstery cushions, bringing new life to the old piece of furniture. The clock with pendulum hanging by the dining table, which is from owner’s father, also operates again after fixing and repairing. The duo lamp above the dining table, each picked by one owner, symbolising harmony & balance in this new home, showing the different characters of both. Collection of antique items like vinyl players and retro posters coherent with the history of the apartment perfectly.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment