An integral part of the residential construction „Riedgrabenweg“, built by the Frohem housing cooperative; this new monolithic concrete building containing a community hall and two apartments has been completed as the last stage of the project.

Project Name:  Gemeinschaftssaal BG Frohheim, Zürich Architecture
Firm: Blättler Dafflon Architekten
Website:  https://www.blaettlerdafflon.ch/gemeinschaftssaal-bg-frohheim-zuerich
Firm Location: Binzstrasse 39 – 8045 Zürich
Completion Year: 2019
Project location: Zürich
Photo credits: Joël Tettamanti
Clients: Baugenossenschaft Frohheim
Landscape: Balliana Schubert Landschaftsarchitekten

Community Room BG Frohheim, Zürich By Blättler Dafflon Architekten - Sheet3
©Joël Tettamanti

The shared hall on the ground floor opens out to the garden on both sides and seeks a dialogue with the other buildings on the street.

Community Room BG Frohheim, Zürich By Blättler Dafflon Architekten - Sheet5
©Joël Tettamanti

The building is both humble and bold, its form a reference to the four remaining single family homes from the 1930s lining the Tramstrasse in Schwamendingen.

©Joël Tettamanti

Under the sweeping copper roof are two further apartments with their own terraces in the oversized dormers.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment