The refurbishment of Cardno’s APAC North Headquarters has delivered cultural and physical change. The journey began with the application of a strong planning overlay that served to underpin the emergence of a new synergy within the organisation, united by a shared mission, culture and spirit.

Project Name: Cardno APAC Headquarters
Studio Name: Cox Architecture
Location: Brisbane, Australia
Photography: Christopher Frederick Jones
Project size: 4800
Completion date: 2017

Cardno APAC Headquarters by Cox Architecture - Sheet1
View of pantry ©Christopher Frederick Jones

Designed to better connect their diverse business units, a master-planning approach was applied to the arrangement of the workplace – creating a Cardno Community.

Cardno APAC Headquarters by Cox Architecture - Sheet2
Allied Space ©Christopher Frederick Jones

The welcome space has become a bustling ‘town hall’ creating opportunities for Cardno to gather as an organisation and showcase their work to both internal and external collaborators.

Cardno APAC Headquarters by Cox Architecture - Sheet3
Waiting Lounge ©Christopher Frederick Jones

‘Neighbourhoods’ are defined by a working wall with open sections creating visual connections to diverse collaborative spaces, designed to offer staff multiple environments to suit their needs. A ‘high street’ encourages movement through the floor to the café and park spaces encouraging chance encounters, social networking opportunities and the sharing of ideas.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment