The room, designed as a 60m² working environment for a law firm, is located in a commercial building near the monumental axis of Brasília and is divided into two main environments through a glass plan: a space with work desks and computers and a meeting room.

Project Name: GVS Associate Lawyer
Studio Name: ARQBR
Location: Brasília, Brazil
Photography: Joana França
Project size: 60 m2
Completion date: 2014

GVS Associate Lawyer By ARQBR - Sheet1
Workstation ©Joana França

Furniture and carpentry are the main defining elements of the space, through the harmonic arrangement of white and light wood planes.

GVS Associate Lawyer By ARQBR - Sheet2
Workstation ©Joana França

The tables perpendicular to the frames are marked by suspended linear luminaries, while along the sill, low cabinets make possible the daily storage spaces.

GVS Associate Lawyer By ARQBR - Sheet3
Meeting Space ©Joana França

The end walls serve different purposes: the first, which delimits the working space, supports along its extension a bench with monitors and a high cabinet, while the other, within the meeting environment, is covered by a slatted wooden panel, marking the space for discussion and customer reception.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment