A number of irregular sized columns and misaligned walls, coupled with an external curtain wall that is not aligned with the space, made a regular plan layout extremely difficult. A concept of thick storage walls to the sides of the space was developed, with a series of subtle curves introduced to disguise the irregularities.

Project Name: Intercommercial Office
Studio Name: Ian Moore Architects
Location:
Sydney, Australia
Photography: Romello Pereira

Intercommercial Office By Ian Moore Architects - Sheet1
Allied Space ©Romello Pereira

This storage joinery also has a number of different expressions, open pigeon-hole shelving, bookshelves, concealed storage and fixed panels to the face of columns. The curved panels allow a visual flow to the sidewalls, which softly transition to the glazed partitions of the cellular office spaces.

Intercommercial Office By Ian Moore Architects - Sheet2
Waiting Area ©Romello Pereira

The modest budget was spent primarily on this joinery and new furniture, while the existing lighting and air-conditioning grilles were rearranged within the existing ceiling to suit the new layout.

Intercommercial Office By Ian Moore Architects - Sheet3
Allied Space ©Romello Pereira

The new joinery was coloured a light grey to closely match the natural anodised aluminium window framing and two 1970s tub chairs in red fabric were reused from the client’s previous office to provide a small burst of colour. The final element is a mid grey linen curtain to provide privacy from the communal corridor.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment