Located with the Dulwich Estate and in Dulwich Village Conservation Area, this modest Victorian cottage underwent a full refurbishment and extension.

Project Name -Block Colour
Studio Name -Variant Office
Project size– 116m2
Completion date– 2019
Building Level – 2
Location– England, United Kingdom
Photography– Rachael Smith

Block Colour By Variant Office - Sheet2
©Rachael Smith

In it, a pair of perforated brick panels connect the considered interiors with its garden.

The clients loved their garden so our strategy was to move the kitchen to the front of the garden, allowing for a generous living area opening on to the lush garden.

Block Colour By Variant Office - Sheet3
©Rachael Smith

We were keen to maximise the sense of space by connecting rear extension with the garden. The perforated brick panels modulate the view and throw patterns of light across the room. They also allowed a secure method to continuously ventilate the house in the summer.

The large pivot door sweeps open to invite the garden into the home.

Block Colour By Variant Office - Sheet4
©Rachael Smith

Colour was the central theme in the design of this house, from the orange door against the muted grey brick to the bold blocks of green and blue that lead you through the spaces.

The house steps to the rear breaking the space into 3 distinct zones, each naturally lit in different ways to give the space a unique focus.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment