We would need about 650 square meters to fill the requests of this six people family. The house would have to be spread over three floors in order to adjust to the 10 meters in height difference between the extremes of the longitudinal field.

Architects: AZO. Sequeira Arquitectos Associados Lda
Website: www.azoarq.com
Location: Guimarães, Portugal
Project Architects: Mário Sequeira, Alfredo Machado
Project Team: Nuno Veiga
Structural Engineer: Engª Carlos
Site Area: 1018 sqm
Project Area: 650 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Nelson Garrido

House in Guimarães By Sequeira Arquitectos Associados - Sheet3
©Nelson Garrido

The landscape was nice. Would make sense to put the social and private areas exploring the large panoramic views through the city of Guimarães and the natural light from the beautiful sunset in the west mountains.

House in Guimarães By Sequeira Arquitectos Associados - Sheet
©Nelson Garrido

On the ground floor is the larger enjoyable area of plot, where we can find the living and dining rooms, the kitchen and the pool deck, always with the possibility of merge the interior space with outer space by moving the slinding doors.

House in Guimarães By Sequeira Arquitectos Associados - Sheet5
©Nelson Garrido

On the middle floor is the sleeping rooms and the highest floor works likes the main access to the house. Here is the office and an outdoor balcony that enjoys the best view of the whole building.

House in Guimarães By Sequeira Arquitectos Associados - Sheet7
©Nelson Garrido

The dark gray color applied to the building volumes fall it in the surroundings and the interior courtyards transforms its mass in contemplative zones.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment