This new home of the Perretta architecture studio is located in the urbanization of Santa Bárbara in the surroundings of Valencia. It is a residential area in the western expansion area of the city. Remember that Valencia is bordered to the north and south by extensive orchards of very low elevation and only west of the elevation rises giving rise to dry land.

Project Name: Lujan House
Architect Name: Perretta Arquitectura

Lujan House by Perretta Arquitectura - Sheet1
©Perretta Arquitectura

The plot on which the house is built was extremely complicated for two reasons. The first because it forms the final
round tip of the block and the second because the difference between the two streets that converge was more than 4

Lujan House by Perretta Arquitectura - Sheet2
©Perretta Arquitectura

From this complexity, the advantage has been extracted that the basement is at a level of the lower street and the entrance to the house is at the other end, almost at the level of the ground floor.

Nota de prensa: El despacho de arquitectura de Julio Perretta finaliza una de sus mejores casas en Campolivar.

Lujan House by Perretta Arquitectura - Sheet3
©Perretta Arquitectura

The curve is absorbed with the shape of the pool that also serves to mark a ramp road that communicates the two extreme dimensions of the plot on the outside.

The distribution is based on a dining room, central space at double height, openly open the kitchen through a fireplace. The bedrooms are located on the east side, one above the other, except for the one that corresponds to the daughter, who is on the top floor, on the kitchen and who arrives through a walkway that crosses the central space.

Lujan House by Perretta Arquitectura - Sheet4
©Perretta Arquitectura

The basement is transmuted on the ground floor, given the level of the lower street, and that allows you to place not only the garage but a workspace with large windows.

The house is built exclusively in white concrete, contrasting with the glazed and iroco wood clothes that fill the gaps left by the white shell, which is what draws the formal lines.

The system of a lightened slab of hollow bodies “CHE” allows us an arrangement of non-orthogonal pillars and large overhangs, usual expression of the Perretta Arquitectura study.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment