The renewal strategy of In-Hutong was inspired by the spontaneous renovation strategy of the residents living in the local hutongs. On the right side of the project courtyard was originally a small hutong (alley), at the entrance of which the residents added a gate transforming the hutong into a shared courtyard – Hutong courtyard.

Studio Name: CU Office
Location: Chuziying Hutong 36, Tianqiao, Beijng, China
Program: Exhibition & Office
Design Type: Renewal
Building area: 165 M2
Site area: 264 M2
Design time: 2019
Construction: 2021
Client: Beijing Tianqiao hengrong investment Co., Ltd.
Design office: CU office
Chief architects: Che Fei, Zhang Xuefeng
Design team: Liang Jinping, Mu Gaojie, Wu Nana
Landscape architect: Zhang Xuefeng
Mechanical Engineer: Huo Jinglong, Shi Yuanfang
Structure engineering Consultant: Li Qibin
Photography by : Sun Yifan, Jin Weiqi

 Inner Hutong - Renovation of No. 36 Courtyard in Chuziying Hutong By CU Office - Sheet2
©Sun Yifan, Jin Weiqi

The bungalows in the northern part of Tianqiao area did not have a strictly regulated Beijing Siheyuan architectural system in history. Therefore, the local residents breaking through the typical hutong-siheyuan morphological restrictions and renovating their residences in flexible and diverse ways should be respected.

Differently, since the goal of this project is not to increase the density of buildings and populations, the idea is to adopt the opposite strategy and to transform the original shared courtyard in parallel with the entrance of the Hutong courtyard into an In-Hutong (inner alley) so that the originally enclosed courtyard space is reorganized by the In-Hutong extended from the outside hutong.

 Inner Hutong - Renovation of No. 36 Courtyard in Chuziying Hutong By CU Office - Sheet3
©Sun Yifan, Jin Weiqi

The circulation of the In-Hutong and the central axis of the original courtyard are equally respected, thus the interface wall between the courtyard and the In-Hutong has a dual character. As a result, these walls have been designed differently on the two sides facing the courtyard and the In-Hutong, to correspond to the stable-and-quiet courtyard and the flowing-and-vivid In-Hutong.

Close to the south central axis of Beijing, the project is located in the core area of the old Beijing’s folk culture with a rich history. Although the buildings as dilapidated buildings were demolished and reconstructed, the main spatial texture and parts of the old walls that did not need to be insulated are retained after being repaired and reinforced.These protected old walls are the respect for history and make the history of Tianqiao a visible history.

 Inner Hutong - Renovation of No. 36 Courtyard in Chuziying Hutong By CU Office - Sheet5
©Sun Yifan, Jin Weiqi

As a demonstration renewal project of the bungalow district in the northern part of Tianqiao, Beijing, the reconstruction budget of this project is very limited, which thus makes this demonstration project more realistic. Therefore, it is designed not to use complex structures and expensive materials but four most common materials: wood, gray brick, steel, and glass.

 Inner Hutong - Renovation of No. 36 Courtyard in Chuziying Hutong By CU Office - Sheet11
©Sun Yifan, Jin Weiqi

Beijing’s traditional wooden structure is adopted for the  main body of the building, while steel structure and glass are used for the parts that provide new functions: such as glass windows, invisible air-conditioning vents, etc. The gray bricks are constructed in two different construction methods, traditional and modern, depending on its specific location, converging and translating the new and the old.

Here is images aobut this project. Please use the file link to download the attachment directly.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment