This renovation project adapts an existing garage into a flexible live / work space for the client’s home office.

Project Name: The Bear Production Studio
Studio Name: Pollen Architecture & Design
Completion date: 2020
Location:  Austin, United States
Photography: Leonid Furmansky

The Bear Production Studio by Pollen Architecture & Design - Sheet1
Workspace ©Leonid Furmansky

The new steel canopy frames an existing exterior stair allowing for a covered transition from upper to lower level without needing to sacrifice interior space for circulation.

The Bear Production Studio by Pollen Architecture & Design - Sheet2
Living Area ©Leonid Furmansky

The custom plywood walls cladding the new editing suite below create a welcoming environment for both visiting clients and video production editors.

The Bear Production Studio by Pollen Architecture & Design - Sheet3
Rear View ©Leonid Furmansky

A secondary suite with a shared bathroom allows for flexibility of working and living. Large glass sliding doors with built-in shades are utilized to allow for maximum daylight into the suites while also providing the option to black out the spaces in the event of a video screening.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment