Studio Galeon continues its ongoing relationship with AudemarsPiguet with the design of their administrative office in the Wynwood neighborhood of Miami. Lucia Galeano, principal of the studio, conceived this open office to serve several functions simultaneously: It is a regional office for their Latin American operations; the headquarters for all North American retail, and it also serves as a place to welcome select clients.

Project Name: Audemars Piguet Miami Office
Studio Name: Studio Galeon
Project size:
4500 ft2
Site size: 4500 ft2
Project Budget: $1000000
Completion date: 2020
Building levels: 1
Location: Miami, United States
Photography: Eric Petschek

©Eric Petschek

We partitioned the open space with a conference room to allow for a separation of the office’s distinct functions while also positioning the room as a natural gathering point for both formal and informal office discussions. This volume divides the space in half with glass walls forming two sides of its perimeter to allow natural light to flood the entirety of the space. One side of the office is dedicated to staff administration and office settings, and the other designed to accommodate a small kitchen and storage, wrapping around to a small lounge on the other side of the conference room.

©Eric Petschek

Upon entering the space, visitors encounter a white oak-paneled wall that forms the conference room’s south end. Its outward face is embellished with the AudemarsPiguet logo and acts as a small reception and lobby area. Two smaller private offices sit in opposite corners of the office. Their glass walls are gently curved to encourage more fluid circulation in between their perimeter and the sharp corners of the conference room.

©Eric Petschek

The radius of the curved glass walls in each private office is replicated throughout the space – gentle little ripples that offer a quiet reminder of this unique detail. Visitors may notice the same curvature in the custom-designed lozenge-shaped coffee table made from travertine in the rear lounge. A similar rounded edge is seen in the travertine top crafted for the credenzas in the private offices, custom oak pieces we designed and had fabricated by our millwork partner in New York. With them, we also designed and crafted a low-slung leather sofa and lounge chairs in the the rear lounge. Travertine seemed like a natural choice to impart a more textural element that cohered with the handsome color of the white oak and also evoked the beach nearby, an analogy that is pushed a bit further in custom rug designs that feature striations recalling water gently rolling in over bands of white sand.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment