The complete home’s design is derived from the clients’ own beliefs, which showcase their distinctive personalities and the moral core of their personal style.

Project Name: Mr Shah Residence
Studio Name: Studio_VPA

MR SHAH RESIDENCE by STUDIO_VPA-Sheet3
©Studio_VPA

FOYER ENTRANCE

  • The tall handle on the main door and the safety door with a sonic pattern prison, both in pastel blue, give a distinct appearance. PU is used to make the finish. A door’s color sets it apart from the other components in the surrounding.

LIVING

  • Enter a mood of relaxation with our gorgeous modern living room. The room’s neutral color scheme makes it seem cozy, and the entrance door’s pastel blue hue adds a pop of color.
  • Additionally, the room is made extremely appealing by the employment of sleek, modern hanging lights, as well as by the addition of patterns to the door and ceiling. Additionally, adding little details like planters and uniquely made frames by our staff livens up areas.The ceiling in the living room has a textural finish and an exposed impression.
  • TV cabinet design in the living room ,played in an attachment of lower drawers with grooves on it with PU finish on it.
  • Adding further cozy L shaped sofa set, and a beautiful central table gives vastness to the entire living area space.
©Studio_VPA

KITCHEN

  • This contemporary kitchen is impressive. The wide grey kitchen consists of white and grey pattern counter top this provides the flexibility to be creative and balance. For storage we design shutters and cabinets in PU finish.
MR SHAH RESIDENCE by STUDIO_VPA-Sheet9
©Studio_VPA

DINING

-The partition is made of metal and features shapes and lines. It is easy to install and has a sophisticated look, making it an ideal addition to any modern home. In addition to this partition, there is a double door with a pattern grooved into it.

-Due to the limited space for dining, a round table with two chairs was chosen. The design was kept simple to create a clear and simple look.

 

STAIR CASE OTS

  • The staircase leads to the first floor and is the main focal point of the entire house. The staircase has been meticulously designed and detailed. In the stair case, the kadi tappa staircase was planned from the start of the project and was laid out in the exposed concrete rcc impressions
  • The staircase has a Teak wood and RCC texture finish. The glass railing is highlighted by lights on the back wall. The wall features Louvers that attract the most attention.
  • The OTS is an excellent light source. We planned the OTS right on top of the staircase and gave it a fresh look by using cinnamon jail and glass. The focal point of the project is this custom-made Metal chandelier placed under the OTS.
MR SHAH RESIDENCE by STUDIO_VPA-Sheet8
©Studio_VPA

FF BEDROOM

  • Simplicity is the keynote of all true elegance. Bedroom is designed in very simple yet in elegant way which include bed, side tables and some custom pieces. Also we have used lively palette to enhance the space.

POOJA

  • This peaceful temple is a place where positivity and serenity prevail, offering an environment for worship, reflection, and spiritual connection that’s why we have design it in a separate space. Door of puja room is having pattern.
MR SHAH RESIDENCE by STUDIO_VPA-Sheet7
©Studio_VPA

SECOND KITCHEN

  • This colour combination is a comfortable, contemporary and clean feel. Client wants a separate kitchen studio for his wife’s online classes of cooking. It is an island kitchen containing some lower storage which is in PU finish. A full height window which bring natural light to whole kitchen. And laps and frames for extra elements.
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.