Additions and alterations to existing double storey dwelling to accommodate double volume entrance foyer and staircase, newly positioned kitchen with scullery with service yard connected to new double garage, convert existing bar and room into new formal lounge, combine 2 rooms and bathrooms to provide for large mothers bedroom with en-suite and small lounge and kitchenette space living out onto patio and garden, pajama lounge on First floor at new staircase, extend master bedroom over new double garage to provide space in existing master bedroom for a lounge space, extend 3 new rooms with balconies over existing ground Floor wing with one bedroom serviced with an en-suite and the other two with a sharing bathroom.

Project Name: House Phume
Studio Name: VH-ARCHITECTS

House Phume by VH-ARCHITECTS - Sheet3
©VH-ARCHITECTS

Renovation of the house in general to align with a refreshed contemporary style. Demolish existing pool house and tennis court to allow for new pool house pavilion accommodating guest toilet/change room, gym, lounge and dining space, wood burning braai owing out onto a tanning deck towards the renovated pool.

House Phume by VH-ARCHITECTS - Sheet7
©VH-ARCHITECTS

Finally upgrade the boundary walls to be 3m high with the addition of a guard house forming part of the grand vehicular entrance.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment