This residential project is located in the Province of Coclé, District of Antón. The project has beautiful views of the mountains, the area has a pleasant climate, has an excellent location in Anton Valley, an attractive tourist area in Panama.

Project Name: Peña Family Residence
Studio Name: Grupo Ideas Panamá

Peña Family Residence by Grupo Ideas Panamá - Sheet2
©Grupo Ideas Panamá

This house has a flat land of 2,170.21m2 and has 194.41m2 of closed construction area and 174.37m2 of open construction area, a total construction area of 368.82m2 with a large backyard.

This house has a flat land of 2,170.21m2 and has 194.41m2 of interior area and 174.37m2 of exterior area, a total area of 368.82m2 of construction with a large backyard.

The Peña Family Residence Project is a spacious and cozy country-style home that combines rustic details in low-maintenance and highly durable materials, such as stone cladding. Woods in warm tones are used that allow it to blend harmoniously with the environment in which it is located, it has excellent lighting and ventilation.

The project is located on a flat and large lo land, the distribution of this house is resolved with large and comfortable internal and external spaces on a single floor, adapting to the needs of the family.

©Grupo Ideas Panamá

The Distribution:

The distribution begins with its main access on the front façade, located in the eastern area, taking advantage of the morning lighting, and continues to the large terrace and barbecue area in the west, enjoying the lighting in the afternoon. On the north façade is the most private area of the house where the rooms are located. The parking lot and the service area are located on the south façade.

Social area: The interior social area consists in the first instance of the hall, then a large open concept living / dining room with two large floor-to-ceiling sliding glass doors that illuminate and ventilate the space and give access to the outdoor social area, additional a large skylight is integrated that bathes the central area of the house with natural light; In the outdoor area there is a large covered terrace with a barbecue area and outdoor dining area.

Service area: The service area has the kitchen and pantry area, with a large central island and integrated breakfast bar, closed laundry and covered parking for two vehicles and a full guest bathroom.

Private area: This residence has four rooms: A spacious main room with a sliding door with direct access to the terrace area, it has a walk in and a full bathroom; two more rooms with walk-in closet and full bathroom and an additional room for visits with closet.

All the rooms of this house have excellent privacy, with a good height from the ceiling, it has good ventilation and lighting, due to its location on the north and east facades, they have few hours of sunlight during the day allowing them to remain comfortable.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment