It is an apartment in Taormina with an area of 75 square meters plus terrace, overlooking the Ionian Sea and overlooking the Dukes of Santo Stefano palace mansion from the 1200s. The owners, a medical couple, asked to renovate the entire apartment by optimizing the area that contained an awkward pillar.

Project Name: Apartment in Taormina
Studio Name: MRC architetti

Apartment in Taormina by MRC architetti - Sheet4
©MRC architetti

An opportunity arose to incorporate an unwelcome element and, starting from a penalized geometry, a project was realized where the pillar becomes generative–like a branch grafted into a healthy plant.

Apartment in Taormina by MRC architetti - Sheet6
©MRC architetti

The latter disappears integrated into a wall that separates the living room from the small kitchen area. The kitchen sink area of about 3 square meters is wedged between the pillar and exterior wall.

Apartment in Taormina by MRC architetti - Sheet8
©MRC architetti

The furniture is completely custom-made by craftsmen carpenters, predominates all white lacquered wood and Zebrano essence – African wood whose name describes the grain pattern that alternates between light and dark brown.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment