After completing their family home several years ago, our clients wanted to complete their vision for the interiors of the residence, to better reflect their personalities and fit the needs of their family that had evolved since the original build.

Project Name: Remuera Residence
Studio name: Space Studio
Completion date: 2021
Building levels: 3
Location: Auckland , New Zealand
Photography: David Straight

5154 Remuera Residence by Space Studio: Sheet 1
Living Space © David Straight

As a mostly decorative intervention, we rationalised the palette and added personalised character and texture to compliment the existing formal architecture.

5154 Remuera Residence by Space Studio: Sheet 2
Living Space © David Straight

Furniture placement and form was meticulously curated to encourage the spaces to better perform their function and encourage interaction.

5154 Remuera Residence by Space Studio: Sheet 3
Kitchen © David Straight

Drawing from their existing favourite art and furniture pieces, we selected two core tones of a smokey deep green and burnt ochre. We used these colours to anchor each space, and utilised bold contrasts and highlights to better articulated our clients social and playful characters.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment