This project reinvented and expanded a Toronto home. A single-story front addition expands the entry with a mudroom space.

Project name: Wychwood House
Studio Name:
Joanne Myers Architect
Project size:
1350 ft2
Site size: 3200 ft2
Completion date: 2019
Building levels: 2
Location: Toronto, Canada
Photography: Scott Norsworthy

5113 Wychwood House by Joanne Myers Architect: Sheet 1
Kitchen View ©Scott Norsworthy

An articulating screen separates the entry from the open plan living spaces beyond, channeling light and playing with a decorative pattern that changes as the screen is opened or closed.

5113 Wychwood House by Joanne Myers Architect: Sheet 2
Living Space ©Scott Norsworthy

On the ground floor, a concrete bench and custom wooden niches house the clients’ media center, art, and guitars—while concealing ductwork and mechanical elements.

5113 Wychwood House by Joanne Myers Architect: Sheet 3
Staircase ©Scott Norsworthy

The two-floor rear addition contains a new kitchen overlooking the back yard, and a principal suite with ensuite bathroom above.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment