This Paragraph 79 lakeside house was a close collaboration of consultants to develop a specialist and unique family home specifically designed to bring nature right into the heart to enhance the emotional wellbeing of its owners, a busy tech entrepreneur and his young family.

Project Name: Villa Biophilia
Studio Name: PAD Studio
Project size: 750 m2
Site size: 10000 m2
Completion date: £3000000
Building levels: 2
Location: Milton Keynes, United Kingdom
Photography: Nuno Silva

Villa Biophilia by PAD Studio - Sheet1
River View ©Nuno Silva

From the secluded country road that is accessed from the proposal is barely visible blending seamlessly into the surrounding and enhanced landscape in which it sits.

Villa Biophilia by PAD Studio - Sheet2
View of living room ©Nuno Silva

Whilst the site had a pre-existing fire damaged structure the plot fell under the strict planning restrictions of Paragraph 79 and a collaborative process of design and research was required by the design team.

 

Villa Biophilia by PAD Studio - Sheet3
Courtyard ©Nuno Silva
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment